Unde ne găsiți?

Cabana este amplasată pe Valea Frasinului, în punctul de intersecție a Munților Leaota cu Masivul Iezer Păpușa, in vecinatatea PN Piatra Craiului, pe malul drept al pârâului Frasin. Distanta din DN 73/E574 până la cabană este de doar de 800 m, Accesul se face  pe drum asfaltat, fără voia noastră (noiembrie 2012) si deloc pitoresc .  Se poate ajunge la noi cu orice tip de mașină, indiferent de sezon.

Coordonatele GPS ale Cabanei

Latitudine: N 45,35908;
Longitudine: E 25,16209

Accesul este facil cu autoturismul din DN 73 , drumul ce leagă Brașovul de Câmpulung Muscel.

Distante fata de principalele centre urbane:

Campulung Muscel – 25 km | Moeciu,Bran – 35 km | Targoviste, Brasov – 60 km | Pitesti – 74 km | Bucuresti -165 km prin Targoviste sau 190 km prin Pitesti

Dacă veniți din București pe A1 , de pe autostradă la km 115 faceți dreapta către Brașov (via Câmpulung) urmând DN 73. La ieșirea din Câmpulung țineți Brașovul  ( DN73 ; E 574) și urcați Mateiasul până la Mausoleu, apoi coborâți până în Loc. Dragoslavele. Înainte de  iesirea din Dragoslavele , nu intrati in Rucar, faceți stânga peste podul de pe  răul Dâmbovița.Ca reper, panoul  publicitar al  pensiunii Lyana și marcajul bulină roșie pe fond alb către Vf Căpitanul și Cabana Frasin . După trecerea podului , urmați marcajul bulină roșie spre dreata și urcați pe Valea Frasinului  iar la sfârșitul asfaltului și  începutul drumului forestier, pe malul stâng al apei, se află cabana. Accesul ăsta nu e prea frumos, trebuie să treceți pe lângă barăcile  fostului șantier al Hidroelectica , dar odată ce ați intrat pe Valea Frasinului se schimbă perspectiva.

Din București  cu autocarele Montana si Amic , de la Autogara Militarii (zona Păcii) cu  trasee regulate până la Rucar.Traseul durează cam 3 ore  și vă lasă la 15 minute de mers pe jos de cabană. Din Brașov , gara Bartolomeu, sunt curse regulate spre Câmpulung,via Rucar.

Împrejurimi și trasee

Cabana Frasin Dragoslavele

Suntem o cabană clasificată cu trei stele de către Ministerul Turismului, numărul maxim pentru specificul nostru. Vă punem la dispoziţie zece camere, fără vibe-ul acela caracteristic de cameră de hotel, pe care-l ştim cu toţii atât de bine.