Pentru traseele ,inca nemarcate, din sudul Parcului Natural Piatra Craiului, se pleaca de la Cabana Coltii Ghimbavului, de care se ocupa  Radu Iancu . Incercam ca in 2019 sa deschidem cel putin 2 trasee. Dat fiind faptul ca aceasta zona are statut de rezervatie ,cereti informatii inainte de a porni la drum.Am reusit doar un traseu marcat ,prin Cheile Ghimbavului si unul partial catre Pestera Decebal,insa extrem de dificil de parcurs fara coarda.

Pentru traseele in Creasta  Pietrei Craiului va recomandam accesul din Podul Dambovitei ( 8 km pe DN 73 ) .

Pentru versantul vestic :

C.H.E Clabucet- Cerdacul Stanciului- Marele Grohotis / cruce galbena /2,5-  3ore

Din Podul Dambovitei se urmeaza in amonte Raul Dambovita prin Cheia Plaiului (drum pietruit si destul de prost)  spre barajul de la Satic  pana la Centrala Hidroelectica Clabucet . Se poate parca la centrala Clabucet sau in parcarea de vis-a-vis. De aici ,  pe cruce galbena , 40 min pana la refugiul/Cabana Garofita Pietrei Craiului prin Valea Dragoslavenilor. De la refugiu continuam pe cruce galbena, 40 min-1 0ra,   prin Padina Lancii pana la intersectia cu Drumul Granicerilor. Se poate continua traseul spre stanga , 3 ore , pana in Plaiul Foii , spre dreapta , 1 ora , la Cruce Granicerului- Cabana Valea lui Ivan sau , cel mai indicat , se urca inca 1 ora pe cruce galbena pana sub Umerii Pietrei Craiului la Marele Grohotis , Pestera si Cerdacul Stanciului. De aici , accesul pe creasta prin Saua Funduri pin prepeleac  sau coborare pe la Crucea Granicerului – Valea lui Ivan – C.H.E. Clabucet.

Pentru versantul estic :

Podul Dambovitei- Cabana Brusturet- Saua Funduri – Creasta / 3,5-4 ore

Podul Dambovitei- Cabana Brusturet- Poiana Grind- Vf. La Om – Creasta / 6 ore

Din Podul Dambovitei , prin Cheia Dambovicioarei  si Cheia Brusturet, cu auto 10-15 min (drum asfaltat pana la Pestera Dambovicioara), pana in apropierea Cabanei Brusturet . Aici se poate parca in fata cabanei . De aici traseul se ramifica , spre stanga catre Saua Funduri (3 ore) prin Varful Pietricica sau prin Valea cu Apa, inainte prin Valea Seaca a Pietrelor pana “La Table” , urcand apoi pe traseul clasic spre Vf . Piscul Baciului ( La Om ) prin Poiana Grind.

Binenteles ca se pot face multe  alte trasee in Piatra Craiului , fara atingerea crestei , marcajele spre si in masiv fiind foarte bine evidentiate .

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *