– Valea Caselor- Muntele Iuda- Vf Cioara ( 1856m )

Traseu realizat, marcat ,insa neintretinut , de Radu Iancu si Azimut Bucuresti
Din centrul comunei Dragoslavele ,urmand marcajele cruce rosie , pe langa Biserica, se merge catre vechea vatra a satului pe soseaua asfaltata avand in stanga paraul Valea Caselor. Dupa circa 1km de mers se intra pe drumul forestier avand de data aceasta paraul pe partea dreapta . Continuam pe acest drum iar dupa 30 min de mers drumul se infunda la poalele muntelui Iuda . De aici marcajul intra in padure catre nord- est si, dupa un urcus sustinut se ajunge intr-un luminis in apropierea unei stane parasite. De aici panta incepe sa fie pieptise insa numai dupa 1 ora se iese pe golul alpin. Marcajul este bun si fara pericole. La iesirea in gol, marcajul cruce rosieil gasim pe momaile de piatra indicand directia catre varful Cioara dar si jonctiunea cu traseul 2 banda galbena ce vine din Albescu. Din varful Ciorii se observa lesne Varful Leoata si poteca catre el, urmand un urcus lejer .

Traseu practicabil tot timpul anului ,complexitate medie, fara pericole majore, pe timp de iarna necesita echipament complex , atentie la animalele salbatice. In cazul caderilor masive de zapada momaile se pot acoperi iar marcajul si indicatoarele trebuie deszapezite.Diferenta de nivel 1100m.

Cazare : La Cabana Frasin, Cabana Coltii Ghimbavului .  Cu cortul se poate sta la Cabana Coltii Ghimbavului sau la stana parasita din Iuda.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *